Malware or something? | Ask Benny | Forum

Malware or something? | Ask Benny | Forum

Benny
A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

  

— Match —

   

— Forum Options —

    

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Malware or something?
January 8, 2012
00:36
Randybvain
Cheltenham, UK

Experienced Language Hacker
Forum Posts: 450
$0
Member Since:
August 2, 2011
Offline

Benny, could you check the script of forum websites? I cannot enter many topics, because my AVG antivir screams about malware in "sidebars" and "comechat".

Native: Polski | Fluent: English Cymraeg  Français | Elementary and beginner: LATĪNVM Русский
I learned also a bit: Ελληνική γλώσσα Словѣньскъ Gaeilge I would like to learn: Català Deutsch Lietuvių 官话 Kaszëbsczi jãzëk
Polska strona języka walijskiego

The Minstrel's Glade

January 8, 2012
00:51
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline

AVG is far too protective of things it doesn't understand, but I wasn't aware it scanned websites that don't download files for you. Could you go to the cometchat site, and see if it gives you the same error? I'm really not sure how I could possibly check this without seeing the error myself.

If I had to guess, I'd say that because it's a complex system that requests use of webcams and the like for chatting, that could be perceived as malicious. Hopefully you get the same error on other sites running cometchat to confirm this.

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 8, 2012
02:09
dpc
Minneapolis, MN

Member
Forum Posts: 15
$0
Member Since:
July 5, 2011
Offline

Hey benny been a member for a long time and never had a problem before, but now my computer is freaking out on the forum to. But its only sending me warnings in the "ask benny" section.

Had to type this on my phone because my computer wouldn't work in the "ask benny" section

January 8, 2012
03:05
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline

Hmm, a few people have told me about this now. I'll get my programmer on it!

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 8, 2012
17:00
Randybvain
Cheltenham, UK

Experienced Language Hacker
Forum Posts: 450
$0
Member Since:
August 2, 2011
Offline

It 's strange because it happens mainly on Ask Benny section. I turned off the function which caused problems to answer here (I read the forum via viewsourceconfused) and the AVG screamed about the Trojanconfused here.

Native: Polski | Fluent: English Cymraeg  Français | Elementary and beginner: LATĪNVM Русский
I learned also a bit: Ελληνική γλώσσα Словѣньскъ Gaeilge I would like to learn: Català Deutsch Lietuvių 官话 Kaszëbsczi jãzëk
Polska strona języka walijskiego

The Minstrel's Glade

January 8, 2012
17:39
custard_creams
Sweden

Member
Forum Posts: 34
$0
Member Since:
July 6, 2011
Offline

I literally never got the error before, until I came to this post. Strange.

Speaks:  Learning: Future targets:   
January 8, 2012
17:43
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline

Trying to figure out what the hell the problem is... you may see some plugins disabled (like the chat feature, but that isn't it). As a precaution, I've updated absolutely everything (usually Wordpress updates are security updates) and changed all passwords on my site for admin log-in, in case it had been compromised. When I have it fixed, I'll let you know what the problem was...

Currently testing by disabling one plugin at a time to see if that helps.

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 9, 2012
18:01
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline

Could you check now to see if you are getting the same error?

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 9, 2012
18:16
libresco
St. Petersburg, Russia

Member
Forum Posts: 75
$0
Member Since:
July 5, 2011
Offline

Yeah it keeps going on.

Native: russian (russian) 

Speak: english (english: upper intermediate) 

Learn: spanish (spanish: B2)

Dream about: french (french: elementary),  (hebrew: zero) and  (polish: zero).

My language mission

January 9, 2012
21:21
Randybvain
Cheltenham, UK

Experienced Language Hacker
Forum Posts: 450
$0
Member Since:
August 2, 2011
Offline
10

My AVG gets crazy about cometchat/cometchat_receive.php and wp-admin/admin-ajax.php. Could I disable chat from my side?

Native: Polski | Fluent: English Cymraeg  Français | Elementary and beginner: LATĪNVM Русский
I learned also a bit: Ελληνική γλώσσα Словѣньскъ Gaeilge I would like to learn: Català Deutsch Lietuvių 官话 Kaszëbsczi jãzëk
Polska strona języka walijskiego

The Minstrel's Glade

January 9, 2012
21:50
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline
11

OK, I'm back on it. Sorry about this...

Please clear your browser cache to be sure! But I've got my programmer trying to figure out why this could be.

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 10, 2012
16:18
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline
12

Are you still getting it? My programmer can't replicate the results. Please clear your browser cache, or better yet, use a different browser, and tell me if the issue comes back.

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 10, 2012
20:26
Randybvain
Cheltenham, UK

Experienced Language Hacker
Forum Posts: 450
$0
Member Since:
August 2, 2011
Offline

Yes. AVG says about Phoenix Exploit Kit (769). I could only answer now because I disabled the Link Scanner. It doesn't appear until I open this thread or any other in Ask Benny section. I could surf through all other topics. It appeared in IE, Firefox, Opera and Chrome, even after clearing the browser caches. After I enter this topic and a box about malware pops up I get the same pop-up on main forum site. Now there is another pop-up requiring me to agree, because it requires the old Java version. After I did it, something installed on my laptop and AVG reacted with disabling the process and removing something (names of those files doesn't appear in the Google!) I had to restart to finish. So this is not just precaution of the oversensitive antivir, but some malware lurks somewhere here behind some link.

Native: Polski | Fluent: English Cymraeg  Français | Elementary and beginner: LATĪNVM Русский
I learned also a bit: Ελληνική γλώσσα Словѣньскъ Gaeilge I would like to learn: Català Deutsch Lietuvių 官话 Kaszëbsczi jãzëk
Polska strona języka walijskiego

The Minstrel's Glade

January 17, 2012
19:50
Randybvain
Cheltenham, UK

Experienced Language Hacker
Forum Posts: 450
$0
Member Since:
August 2, 2011
Offline
14

Everything is all right! Thank you!

Native: Polski | Fluent: English Cymraeg  Français | Elementary and beginner: LATĪNVM Русский
I learned also a bit: Ελληνική γλώσσα Словѣньскъ Gaeilge I would like to learn: Català Deutsch Lietuvių 官话 Kaszëbsczi jãzëk
Polska strona języka walijskiego

The Minstrel's Glade

January 17, 2012
20:36
Lingo

moderator
Forum Posts: 663
$1740
Member Since:
June 25, 2011
Offline

It looks like some parts of posts got converted to "?�?�" in posts of the Ask Benny section like this, but apart from this everything looks fine. Thanks for taking the effort to restore everything and letting us know. And kudos to Randybvain for discovering the issue and reporting it so it eventually got fixed.

Speaks:  German English French Portuguese Russian Spanish       Collecting resources for: Mandarin Italian     Abandoned: Latin

January 18, 2012
01:09
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline
16

Thanks everyone! I'll see if I can fix that strange character issue that came about me forcing the old forum back in. Otherwise glad we could solve this! It's been taking a lot of time out of my Mandarin mission, so I'm glad to have it behind me!

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
January 18, 2012
08:58
Benny
worldwide book tour (Ireland until May 22)

moderator
Forum Posts: 485
$9080
Member Since:
June 1, 2009
Offline
17

Fixed that last issue!

Any other site problems, please email me in future. That way I will know immediately! Thanks everyone :)

Speaks: English Spanish Italian Portuguese German Irish French Esperanto Mandarin (Taiwan) Nederlands American Sign Language
Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: wp_m8bqz1_sferrorlog

Currently Online:
87 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Stephanie S: 742

Kevinpost: 499

Randybvain: 450

this_just_in: 328

Alasdair: 304

sipes23: 260

Member Stats:

Guest Posters: 9

Members: 62858

Moderators: 2

Admins: 5

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 16

Topics: 4903

Posts: 24823

Newest Members: LordOfApocalypse, Ivomar, talip, salatiel, rigels, purpullsee

Moderators: Lingo: 663, anno: 205

Administrators: Benny: 485, balint: 0, tweaky: 0, AlexW: 0, The Duke: 0